vineri, 7 februarie 2014

Principii simple privind folosirea antibioticelor

1. Antibioticele sunt medicamente vitale

Folosirea prudentă a antibioticelor este cea mai bună modalitate de a le păstra eficienţa împotriva viitoarelor infecţii bacteriene.

2.Antibioticele trateaza doar infectiile bacteriene

In cazul in care copilul Dvs capata o infectie virala,o raceala de exemplu, adresati-va medicului sau farmacistului in legatura cu combaterea simptomelor. Nu insistati la farmacie pentru a primi un antibiotic! De la farmacie luati doar medicamente simptomatice. Acestea poate include medicamente fara reteta, pentru febra, tuse - un umectant sau lichide calde.

3.Unele infecţii ale urechii NU necesită antibiotice

Medicul va determina ce fel de infecţie are copilul Dvs la ureche şi dacă sunt indicate antibioticele. Medicul poate acţiona conform ghidurilor de practică actuale, aşteptând câteva zile înainte de prescrierea antibioticelor, întrucât copilul se poate simţi mai bine chiar fără antibiotice.

4. Cele mai multe dureri în gât NU necesită antibioticeDoar 1 din 5 copii consultaţi de medic pentru durere în gât prezintă o infecţie streptococică ce trebuie tratată cu antibiotic. Numai medicul poate confirma o faringită streptococică, printr-un test specific.

5. Mucusul de culoare verde NU indică nevoia de antibiotice. Cind sistemul imunitar lupta cu o infectie, mucusul isi poate schimba culoarea, chiar spre verde. Acest lucru este normal si nu i ndica nevoia de antibiotice pentru copilul Dvs.6. Există riscuri asociate oricărei prescripţii de medicamenteAntibioticele pot avea efecte adverse, variind de la un deranjament stomacal la o reactie alergica grava. Inainte de a prescrie un antibiotic, medicul copilului Dvs va evalua riscurile si beneficiile.

CE TREBUIE SĂ ŞTIM DESPRE REZISTENŢA LA ANTIBIOTICE

Rezistenţa la antibiotice apare când bacteria se modifică pentru a se apăra împotriva unui antibiotic.Rezistenţa la antibiotice este în creştere în timp ce numărul antibioticelor eficiente este în descreştere.Dacă nu reacţionăm, în viitor antibioticele nu ne vor mai proteja împotriva unor boli cu potenţial letal.

CUM ACŢIONEAZĂ ANTIBIOTICELE?

Antibioticele sunt medicamente utilizate pentru tratarea infecţiilor cauzate de bacterii precum tuberculoza, unele infecţii ale sângelui şi pneumonia. Antibioticele omoară bacteriile sau le stopează înmulţirea.

ANTIBIOTICELE OMOARĂ BACTERIILE – NU VIRUŞII

Marea majoritatea a racelilor de sezon sunt virale! Luaţi antibiotice doar atunci când v-au fost prescrise de medic în infecţiile bacteriene. Nu le folosiţi în cazul bolilor provocate de viruşi precum răceala şi gripa. Nu vor da rezultate.DE CE

ESTE IMPORTANTĂ PRUDENŢA FAŢĂ DE ANTIBIOTICE?

Utilizând inutil antibioticele,le compromitem eficacitatea tocmai atunci când avem nevoie, adică în infecţiile bacteriene. Cereţi întotdeauna părerea medicului înainte de administrarea antibioticelor.

CE SE POATE FACE?

Luaţi antibiotice doar atunci când v-au fost prescrise de medic; asiguraţi-vă că şi familia Dvs. procedează la fel. Efectuaţi tratamentul complet, chiar dacă vă simţiţi mai bine după primele doze. Nu luaţi antibiotice „după ureche” şi nu recomandaţi reţeta ce va fost prescrisă altor persoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu